Fakta om iskremmarkedet

Iskremsalg, råvarer og isspising

Nordmenn kjøper iskremen sin hovedsaklig på tre steder

Dagligvarebutikker

Kiosker/bensinstasjoner

Storhusholdning

Norske iskremprodusenter bruker 60 millioner liter med melk hvert eneste år. 8300 kyr må til for at dette melkebehovet skal fylles.

De 60 millioner literene med iskrem nordmenn spiser hvert år krever ca. 4% av norsk melkeproduksjon, sysselsetter 332 gårdsbruk og er viktig for å holde på norske arbeidsplasser og gårdstradisjoner.

Nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til iskremspising. Norge og Finland er de europeiske landene som spiser mest iskrem per innbygger, mens det er australiere og amerikanere som spiser mest i verden.

Vi forbinder norsk iskrem med festdager, sommervarme, bursdager, bryllup og gode stunder med familie og venner.

Helt siden tidlig på 1900-tallet har nordmenn spist is på 17. mai – og bare i 2015 spiste nordmenn 2,6 millioner is på nasjonaldagen.

Mai og juli er de månedene vi spiser mest iskrem gjennom året.