Næringsstoffer i iskrem

Du finner de samme næringsstoffene i iskrem som i de sunne råvarene iskremen lages av; melk, fløte, frukt og bær.

Norske iskremprodusenter er spesielt opptatt av å ha et så høyt som mulig innhold av naturlige råvarer som frukt, bær og meieriprodukter – slik at de viktige mineralene, vitaminene og næringsstoffene  fra råvarene blir med inn i iskremen du spiser.

Fløteis er et meieriprodukt og bidrar til å gi deg flere av næringsstoffene du trenger i løpet av dagen, som kalsium, jod og proteiner. Kroppen får også B12 av å spise fløteiskrem.

Sukker er viktig for at iskrem skal få god konsistens og smak. Derfor tilsettes det sukker i tillegg til det naturlige melkesukkeret fra meieriproduktene.

Helsedirektoratet oppgir slikkeri og sukkervarer som brus, saft og godteri som de største kildene til tilsatt sukker i kosten vår – problemet er at du får lite vitaminer og mineraler med på kjøpet med disse varene.

Iskrem inneholder opptil 50 % luft – noe som gjør at du kan spise store porsjoner uten at det blir alt for mange kalorier i hver porsjon.

Samtidig er fettinnholdet i saftiser og sorbeter praktisk talt null.

Innholdsmerking av iskrem

Iskremprodusenter er, som alle andre som lager matvarer i Norge, pålagt å oppgi alle ingredienser på emballasjen.

Vi oppgir hver enkelt råvare og hva den råvaren inneholder. Datasystemer regner så ut totalsummen av ingredienser og næringsinnhold i iskremen.

I tillegg oppgir vi vekten på produktet og næringsinnholdet. Det er viktig for oss at du vet nøyaktig hva du spiser.

Det kan også være verdt å merke seg formuleringen på emballasjen. «Jordbæris» inneholder jordbær, mens «iskrem med smak av jordbær» normalt sett inneholder kunstig aroma med jordbærsmak.

Allergener utheves i oversikten over ingredienser.